torsdag 5. mai 2011

Kirke og festlokale

Havstein Kirke

Bryllupet 6.august skal stå i Havstein kirke, en liten steinkirke reist reist ved private midler. Kirka sto ferdig i 1857, og var opprinnelig et kapell under Strinda prestegjeld. Da Sverresborg menighet ble opprettet i 1973, ble Havstein menighetens soknekirke. Havstein er en av byens mest populære kirker til dåp og bryllup. (Kilde: www.kirken.trondheim.no)

(Foto: www.adressa.no)

Vi er så heldige å sokne til denne vakre kirka i sine landlige omgivelser. Soknegrensa går mellom oss og nabohuset. Helenes far Torkjel og stemor Gunnveig er gift i Havstein, det samme er Helenes tante Kirsti og Onkel Narve. I sistnevnte bryllup var Helene brudepike. Meget stas! Helenes Lillebror Sivert er døpt i Havstein.

(Foto: www.panoramio.com)


Ferstad Gård

Gårdens historie går tilbake til middelalderen, men det nåværende anlegget stammer fra slutten av 1700-tallet. Opp gjennom årene har gården tilhørt flere av byens fornemste familier, både Lysholm-familien, Thams-familien og nå sist av Riis-familien.

Hovedbygningen ble oppført av selveste generalmajor Carsten Gerhard Bang i 1795, en monumental laftet tømmerbygning i to etasjer. Den er plassert i en skråning, med en kjeller hvor det er så høyt under taket at hestevogner kunne kjøres rett inn. Stall skal det også ha vært der. Hovedtunet er omkranset av høye lerketrær.

For mange er Ferstad gård en ukjent og bortgjemt gård midt i en av Trondheims tettest bebodde bydeler. Den som er så heldig å få en kikk vil oppdage en av byens mest idylliske perler. (Kilde: www.byavisa.no)

På bildet over er hovedbygget på Ferstad, sett fra baksiden.

I låven på Ferstad skal bryllupsfesten være.

Inne på låven finner vi Galleri Lilje. På dette bildet har det sannelig også sneket seg inn to kjenninger. På bakerste benk, sete to og tre fra venstre, sitter bestefar og besta. Kan ikke si annet enn at eksponeringstrangen er stor i Helenes famile.

Alle bildene fra Ferstad Gård er tatt av Fridtjof Simonsen og hentet fra nettsidene til Byåsen Historielag.

Vi gleder oss til bryllupsfest!

6 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg til dans på låven og hopping i høyet :-)

  SvarSlett
 2. Ingen hopping i høyet takk! OPPFØR DERE!

  -LEL

  SvarSlett
 3. Det skal hoppes, masse :) Men det er selvfølgelig kun for de som er gift! Btw, vi i Oslo gleder oss også kjempemasse ;)

  SvarSlett
 4. Hoppa innom sida, og må si at hvis dokker kjøre den "JK Wedding Entrance Dance" så melde æ mæ frivilig til brudesven!

  SvarSlett
 5. Ingen hopping for ugifte nei, Line! Flaks at du og Bjarte e gift da :D

  Jaa! Å, d bli stas, Sondre! :-D

  SvarSlett