torsdag 22. september 2011

California Life

Fornøyde folk i solen!


Gata vår. 

 Det er palmer i gatene! Shctore! 

 Fru Rendal klar for joggetur søndag morgen. Dette er utenfor stua vår. 


Midt i campus på UC Irvine (Jobben til Karl Yngve) ligger Aldrich park, en sirkulær park full av digre trær. Helt nydelig. På mandag var det tydelivis Immatrikulering ved universitetet, og da var parken full av telt og boder for diverse linjeforeninger og såkalte fraternities og sororities, som prøvde å verve nye medlemmer. Du kan lese mer om fraternities og sororities her.  Selv hadde jeg bare sett det i filmen "legally blonde" og trodde det var bare tull. Men neida, de er all over the place, og det er ekstremt mange forskjellige. Alle har navn som består av tre ulike greske bokstaver, f.eks Alfa Sigma Lambda. Har sett et par gjenger som er minst like rosa som den i Legally blonde. Bildet under er ikke så bra, men er et eksempel. Og så kan du se for deg 20 sånne grupper på hver side av gata mens du prøver å komme deg til bokhandelen. Ingen av disse stoppet meg da, de ser vel at jeg ikke er en fersk student, kanskje. Katolske studentgrupper, derimot, er ganske ivrige på å stoppe meg og få meg med på bibelgrupper og sånt. Det oser kanskje religiøsitet av meg? Ikke vet jeg.


 Campusområdet er møysommelig inndelt i gang- og sykkelstier. Veldig bra system!Ved UC Irvine finnes også den kuleste studentbyen ever! I Middle Earth Housing har studentkollektivene navn som Quenya og Misty Mountains. Moholt og Steinan, gå hjem og vogg! 

Irvine er en ekstremt stor Campus, og de har alt vi trenger innen gangavstand. Jeg har f.eks fått printet ut en del av bryllupsbildene våre der, og koser meg med å lage album. De har også en del koselige restauranter og kaféer, og et slags mikrobryggeri, som har god øl. Vi testet det i går kveld sammen med tre andre Fullbright-stipendiater, to tyske gutter og ei jente fra New Zealand. Det var koselig. 

Ellers er det en del nye inntrykk for oss "Nordboere", særlig med tanke på våre nye omgivelser. Vi bor i University Hills, et blankpolert område som minner relativt mye om gatene i "The Sims". Hvis man går rundt i gatene på dagtid ser man alltid en gartner eller fem som klipper gress, raker løv eller trimmer en hekk. Om kvelden klokka sju er det plutselig mørkt, og gresshoppene våkner til liv og klokka slås vanningsanlegget på og vanner alle buskene rundt huset samtidig. Det går nok ganske mye ressurser med til å vedlikeholde den amerikanske drømmen i dette området, som i utgangspunktet er en ørken. 

 Frittvoksende kaktus! -Ikke i stua, lissom! Stas :)

 Fine blomster! Utenfor University Hills Community center. Det var her vi hentet  husnøklene våre. 

 Blomster overalt hvor du går! 

Det amerikanske flagget ser du hvor enn du går, som her, på et kjøpesenter i Newport Beach. 

Vi har det foreløptig bra. Vi spiser godt, takket være butikken Trader Joe's, som kona til Karl Yngves veileder viste oss. De har stort utvalg i økologisk mat, som er en stor greie her. Råvarene til Trader Joe's er nydelige, så maten blir kjempegod!

Neste innlegg: Leiligheten! 

4 kommentarer:

 1. Blogge mereh! De største bloggerne blogger blogginnlegg i snitt 5 ganger daglig. :-p Hilsen kravstor

  SvarSlett
 2. Enig med heidi, moahaha ;-) Herlige bilder. Hilsen 13 graderstrondheim!

  SvarSlett
 3. Dere hentet husnøkler i et blomsterbed?

  SvarSlett
 4. Haha, ok! Will do!

  Ja, landlorden er en en gnom som bor i den tredje blomsten fra venstre. Eller nei...jeg glemte å ta med det andre bildet av huset (Du ser litt av det bak blomstene der).

  SvarSlett