fredag 30. september 2011

Camping American Style - Casper's Wilderness Park

Ja, da har jeg gått tilbake til å skrive på norsk. Vi kan heller skrive på engelsk hvis det viser seg at  noen engelskspråklige har lyst til å lese bloggen. Som jeg nevnte i et tidligere innlegg, ble jeg altså invitert med på "villmarkstur" med Elizabeth og hennes to yngste småtroll. Turen gikk til Casper's wilderness park, som ligger ca 30-40 min med kjøring fra Irvine. Vi søndag ettermiddag før det ble mørkt, sånn at vi fikk sette opp teltet i ro og mak og uten dyreliv til å forstyrre. Etter at teltet var satt opp, koste vi oss med bål og middag.


Elizabeth kan det med å tenne bål!
Leggetid for ungene...minstemann ville ikke legge seg, og lagde faktisk bråk hele natta, og det er ingen underdrivelse! Vi fikk vel sovet litt etter hvert, men jeg er imponert over ungens utholdenhet, altså! 


Mens Elizabeth prøvde å få lagt ungene i fred, leste jeg i boka mi "The Glassblower of Murano" av Marina Fiorato. Anbefaler gjerne den! 


Dagen derpå: Hillary har sett noen hjorter ("deer") på et jorde, og sprang etter dem for å se. Nå var de riktig nok litt mer vant til folk enn de hjemme i gamlelandet, men de ble nok litt nervøse av å ha en femåring i hælene! Dere ser hodet til en av dem litt til høyre for Hillarys hode. 


Det ble også tid til en liten "hike", eller tur, og finværet var fortsatt med. Grunnen til at turen ikke ble så lang var at det nærmet seg solnedgang, og at det er da pumaene har jakter på den tiden av døgnet. Litt nervepirrende å gå rundt med to småunger da!


Landskapet er litt annerledes enn den norske fjellheimen!


Nydelig utsikt! I bakgrunnen til høyre sees Saddleback mountain.
Solnedgang indeed!


Tilbake i leiren ble det mere bål og grilling! Elizabeth følger med biffene våre. 


Nam nam! Det ble riktig så godt, dette!


Til dessert lagde vi "S'moores", som visstnok er en tradisjonell dessert når man er på campingtur i Statene! Det er marshmallows, sjokolade og kjeks puttet sammen til en sandwich! Det ble kanskje litt søtt for min del, men ungene spiste i vei.

Karl Yngve kom på besøk på mandagskvelden! Hurra! På mandagskvelden, etter at KY hadde dratt, var det plutselig enormt leven inne i matteltet vårt! og i mørket så vi en relativt stor skikkelse som løp frem og tilbake inni der og ikke kom seg ut. Dyret var rimelig panikkslagent! Vi sprang inn i teltet vårt og gjemte oss der, mens vi prøvde å se ut gjennom myggnettingen om dyret fortsatt var der. Vi så ikke noe dyr og bestemte oss for at det uansett var zlumretid. på morgenen så vi (Elizabeth) at det var spor etter en vaskebjørn (raccoon) i matteltet. Hehe, det stemmer i alle fall med min oppfattelse om at vaskebjørner er glupske små skapninger!


Sånn så leiren vår ut i dagslyset! Rundt oss var det hele tiden små kaniner, ekorn og massevis av fugler, blant annet hakkespetter! Det var stilig! Og så måtte vi hele tiden ha med lommelykt når det var mørkt, i tilfelle det var klapperslanger rundt omkring. Vi så ingen, og det er visst ikke så vanlig i campområdet heller, men best å være føre var, lissom!


Det var noen riktig fine klatretrær der, som Hllary visste å benytte seg av!Nydelig lys i trekronene! 

Alt i alt var det en fin tur, selv om det å være på tur med to smårollinger er effektiv prevensjon, i alle fall for meg! Så det. Casper's wilderness park var alldeles nydelig, til tross for at campingopplevelsen er helt annerledes enn jeg er vant til, det var f.eks veldig tilrettelagt, slik at vi kjøpte oss en camping spot, som hadde parkeringsplass, bålplass og grill og benk og bord å sitte på. Jeg kjører aldri et sted for så å sette ned teltet like ved bilen, da vil jeg heller gå et lite stykke vekk fra bilen og sette opp teltet inni skogen eller ved et vann. Det var i alle fall sånn vi gjorde det da jeg var liten! Men, nå har jeg campet American style også, det er ikke verst bare det! 

2 kommentarer:

  1. For eit dyreliv! Det høyrest ut som du har vore inne i Amazonasjungelen! ;)

    SvarSlett
  2. Ja, dyra var over alt! Nesten som å være i en fornøyelsespark, dette!

    SvarSlett