mandag 10. oktober 2011

The 15th Annual Japan America Kite Festival


I går var vi på den femtende årlige Japan Amerika Dragefestivalen, freidig oversatt til norsk, her.Festivalen foregikk på Seal Beach. Jeg fant ut om festivalen via en Meetup-gruppe for ferske fotografer jeg meldte meg inn i på nett. Det var egentlig meningen å møte de andre folkene i gruppa, men jeg hadde printet ut feil e-post i stedet for den som hadde instrukser om hvor de skulle befinne seg, og i tillegg var vi 45 min for sene, så vi tenkte at de var spredt utover hele stranda. Vel vel, det viste seg at de satt nede ved vannet like ved piren, så det hadde ikke vært noe problem å finne dem hvis vi ville. Jaja, jeg kan treffe dem neste gang. Det kommer flere muligheter! 

Denne bloggposten inneholder en del av bildene jeg tok med mitt nye Nikon D3100 kamera, med den aller minste linsa (husker ikke navnet i farta). Kjempefint hvis dere kommer med kommentarer og tips til hvordan bildene kunne vært bedre og sånt! Dette er første gang jeg virkelig kan kose meg med fotografi, siden jeg har et ordentlig kamera, og bildene faktisk blir tilnærmet sånn som jeg vil ha dem! Wee! 

Da vi kom til stranda, hadde de så smått begynt å få dragene opp i været. Vi startet med å gå en tur på piren, og jeg tok noen bilder derifra. Etterpå gikk vi en runde nede på stranda, hvor de hadde drageløp for barna, og drageoppvisninger med musikk. Folkene som hadde oppvisningene var ulike drageklubber fra forskjellige deler av USA, og de var virkelig flinke! Kjempesynkront og rytmisk var det! Jeg ante ikke at man kunne ha såpass kontroll på en drage, jeg! Fikk ikke så mange spennende bilder av showene, for de hadde for raske bevegelser til at jeg klarte å fange det opp. Jeg får øve meg på sports-/actionfotografi, tenker jeg.

Kos dere med bildene! Dette er et lite utvalg. Jeg tok flere hundre, for å si det sånn!

Den grønne gekkoen vinker hadet til dere! Jeg tror dette nederste bildet er min favoritt. Og kanskje kjærlighetsdansen til den hvite og orange blekkspruten. ....Eller det med den Japansk-Amerikanske "himmelstigen". Og så pandabjørnen som fikk meg til å tenke på de fantastiske panda-kakene Tone lagde til bryllupet vårt! (Det kommer blider, altså!) Elsker også hvordan lyset treffer dragene på det nest nederste bildet. Jeg prøvde å snu det, sånn at dragene pekte med ansiktet nedover. Klarte ikke å bestemme meg for hva som ble best, så jeg lot det være som det var. Hva synes dere? 

Hvilken av dragene likte du best? 

4 kommentarer:

  1. Nå fikk jeg Mary Poppins på hjernen "Let's go fly a kite, up to the highest height". Herlige bilder, Helene!

    SvarSlett
  2. Mmmmnice! Så flink du e! Skikkelig godt t øyan. :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk, folkens! Ja, d e øyegodt, det her! Va helt fantastisk å gå mellom alle dragan på stranda, altså! Synd d bare e en gang i året! Veldig fornøyd med at vi dro dit!

    SvarSlett